Stránky

12. 3. 2013

Priority MČ Rača v ÚPN R BSK

Pripomínam, že zajtra 13. marca 2013 o 17:00 hod. bude v rokovacej sále Úradu BSK, Sabinovská ul. 16, Bratislava, verejné prerokovanie Územného plánu regiónu - Bratislavský samosprávny kraj (ÚPN R BSK).


Odporúčam prečítať si a pripomienkovať hlavne záväznú časť ÚPN R BSK, ktorá do života našej mestskej časti zasiahne v horizonte najbližšieho desaťročia najvýraznejšie.

Pre Raču, Rendez a Krasňany je strategický dôležité, aby ÚPN R BSK:

1.       nestanovil záväznú povinnosť vybudovať paralelnú letovú dráhu v smere Rača a Vajnory
2.       podporil predĺženie Galvaniho do oblasti Pekná cesta a prepojenie s Lamačom
3.       podporil preložku cesty II/502 s napojením na predĺženie Galvaniho v oblasti Pekná cesta
4.       podporil vybudovanie zberača H pre odvádzanie splaškových vôd z východnej časti mesta
5.       nastavil vysoký stupeň ochrany vinohradníctva a kvality bývania pred developermi


Verím, že na prerokovaní nebudú chýbať naši dvaja župní poslanci Anna Zemanová a Ján Zvonár, starosta a mestský poslanec Peter Pilinský, vedúca odd. výstavby a územného rozvoja Iveta Virsíková, poslanci MZ, a že na prerokovaní zaznie aj hlas občanov, ktorým nie je ľahostajné, čo sa v najbližších rokoch udeje s kvalitou života v priestore, v ktorom žijeme.

Dovidenia zajtra!






4 komentáre:

  1. Miroslav,material som si uz nastudoval. Chybaju mi tam aplikacie obnovitelnych zdrojov energie. Jedine co som sa tam docital,ze na uzemi Bratislavy nebudu veterne elektrarne. Dobre O.K. Avsak obnovitelne zdroje niesu,len veterne elektrarne. EU nam dava kvoty v percentach,ktore mame plnit. Plnime ich? Takto ich nenaplnime. Na Slovensku skutocne chyba strana zelenych. Obyvatelia si ju budu musiet este,len zalozit. Az by tu totiz bola nemohlo by sa stat,ze material sa predklada bez takejto polozky. V Spanielsku,Grecku,ale aj v inych krajinach Europy,ak stavebnik pride na stavebny urad,prve co je pytaju sa ho,ako ma osetrene obnovitelne zdroje energie. Dalej je tam velmi vela pisane o ochrane vinohradnictva. Citovane su tam rozne zakony. Ale to tam je asi,len tak? My co byvame v Raci sme totiz denne konfrontovany s inou realitou. Najhorsi stav zaziva vinohradnictvo od Peknej cesty po Pioniersku ul. Je tam Podielnicke Druzstvo. Funkcne,zivotaschopne,ziskove a bojujuce. Druzstvo prislo uz o polovicu svojich ploch. A preco? kazdu chvilu tam pride daky stastlivec,ktory v restitucii dostal kus vinohradu na tomto druzstve. A preco? No lebo fond nemohol riesit jeho naroky v napr.Rimavskej sobote. Tak sa to podarilo tu v Bratislave. Zvlastne. Totiz prevazna cast tychto vinohradov su vinohrady Bratislavskych Nemcov. Znarodnene podla tzv.Benesovych dekretov. A cuduj sa svete novy vlastnik uz tam moze po case stavat. Takze pre mna tie zakony co ich tu je plno su,len zdrap papiera. Tak zajtra. Zdravim Lubo Krampl

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Krampl, ak v ÚPN R BSK nie je ako priorita uvedená aplikácia obnoviteľných zdrojov energie, bolo by dobré to pripomienkovať - ústne na prerokovávaní a navyše aj písomne.

    A čo sa týka prapodivných reštitúcií vinohradov, povráva sa, že vďaka nim sa stal veľkým vlastníkom viníc a iných pozemkov v Bratislave napr. býv. minister Simon.

    Osobne verím, že ľuďom, ktorí vytvorili „právny“ rámec pre takéto „reštitúcie“ aj tým, ktorí podľa neho „reštituovali“, raz spravodlivosť klepne po prstoch. Aj keď to už budú vetchí starčekovia a starenky nad hrobom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ked som preberal funkciu kontrolora za podielnikov tak ma agronom previedol celym chotarom a majetkom druzstva. Pri istych parcelach vsak prestal z vysvetlovanim o ake odrody ide. Tak som sa ho spytal ci tie parcely niesu nase. No uz neboli. A zacal menovat nasich politikov co ich vlastnia. Pocuvajte oni si tam pekne spoluziju opozicnici aj koalicnici aj usidleny cudzinci. No krasa. Fantasticke. Keby takto drzali spolu v parlamente,mame dialnicu do Kosic uz pred piatimi rokmi postavenu. Lubo Krampl.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ... ale veď oni držia spolu aj v parlamente aj mimo neho, len sa často nevedia dohodnúť na delení koristi :).

    OdpovedaťOdstrániť