Stránky

15. 3. 2013

STOP paralelnej letovej dráhe letiska M. R. Štefánika

Chcete v budúcnosti zo vzdušného priestoru nad Račou, Krasňanmi, Rendezom a  Vajnormi počúvať mnohonásobne vyšší hluk z leteckej dopravy než dnes?

Ak nie, podajte, prosím, na Bratislavský samosprávny kraj pripomienku k návrhu nového územného plánu BSK, ktorý bude zastupiteľstvo BSK schvaľovať v júni 2013.

O čo sa vlastne jedná?
V skratke ide o toto:


Podrobnosti a odôvodnenie nájdete v hromadnej pripomienke.

Ako postupovať:

2.       Pridajte do podpisového hárka svoj podpis a získajte podpisy priateľov a známych.
3.       Hárky odovzdajte na adresách uvedených pod podpisovým hárkom.

Ďakujeme!





Súvisiace články:


5 komentárov:

  1. Veru, intenzivna individualna automobilova doprava, hluk z vlakov, elektriciek, teraz lietadiel, same krasne nove developerske projekty. Nuz, zacina tu byt radost byvat.
    Ja si v poslednej dobe zacinam dost casto klast otazku: Naco tam mame volenych zastupcov, ked si vsetko musime vybojovat peticiami? vsak uz vlastne hovorime o priamej demokracii, nie zastupitelskej.
    Aby sa clovek zucastnoval kazdeho zasadnutia takej, hentakej komisie, miestneho zastupitelstva, aby mal prehlad ake pasce sa na obcana chystaju. To uz rovno mozme pracovat ako poslanci, cize zavedme priamu demokraciu, vsetci ludia sa budu zucastnovat vsetkeho...v podstate uz tak nejak to tu uz funguje.
    Ked sa spytam co sa chysta a preco to takto je, tak dostanem odpoved, chod a zucastni sa zasadnutia MZ. Od toho tu zastupitelska forma demokracie je, len zial niektori voleni zastupcovia to nepochopili, alebo nechcu pochopit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Juraj, zdá sa mi, že zastupiteľskú demokraciu chápeme zle my, zastupovaní, a chápu ju zle aj naši zástupcovia. my si myslíme, že stačí vo voľbách odovzdať moc zvoleným zástupcom a potom sa o ich činnosť nestarať, a oni si zas myslia, že sa po voľbách nemusia nám voličom vôbec zodpovedať, lebo „majú mandát“. vo svojej predstave idú až tak ďaleko, že nepovažujú za svoju povinnosť nás ani informovať a radiť sa s nami, preto sa o mnohých veciach nedozvieme vôbec alebo až vtedy, keď už je neskoro.

    správna miera je niekde uprostred: časť moci síce môžeme delegovať na zvolených zástupcov, no nesmieme sa vzdať spoluúčasti na jej výkone a kontrole. a poslanci by nám mali priebežne poskytovať samosprávne informácie a súvislosti a radiť sa s nami o najdôležitejších rozhodnutiach.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš pravdu Juraj. Už to tu tak funguje. Občania ktorim to vadí sa dali dohromady a založili si občianske združenia. Nie pre svoju radosť. Ale pretože sa im nepáčia praktiky vedenia MU. A samozrejme niektorých poslancov. Zámerne píšem niektorých. Lebo sú medzi nimi aj taký,ako poslanec Drotovan,ktorý sa ako lev bije s developermi. Je otrasné,aby zástupcovia občianskych združení Račan.sk a ROA do noci na VUC bojovali za zachovanie vinohradníctva a vinohradov v Rači. Jediný s poslancov sa pripomienkového konania na VUC zučastil poslanec Jošt. A poslankyna za Raču vo VUC pani Zemanova. Nechceme dalšiu vzletovú a pristávaciu dráhu nad Račou? No myslel by si,že poslanci z Rače to okamžite napadnú? Nie miliš sa. A tak členovia a členky občianskych združení Račan a ROA lietajú po uliciach a zhánajú podpisi od občanov,aby sa zámer postaviť paralelnú dráhu zastavil. No čo povieš nesuplujeme tu niekoho prácu? Nikoho z nás to nebaví. Ale,ked vidime tu zámernu neiformovanosť občanov nič iné nám nezostáva. Občianske združenie Račan.sk v týchto dňoch vydalo nulté číslo printového média pre informovanie obyvatelstva. Členovia sa skladajú na to z vlastných zdrojov. Až tak daleko to už v našej mestskej časti zašlo. Obdobne pripravuje v dohladnej dobe vydávanie printoveho media aj ROA. Tieto dve prepotrebne spravodajské média si nebudu konkurovať,ale sa určite budu vzájomne doplnať pre väcšiu informovanosť obyvatelov. Čo sa v Mestskej časti deje. No a na Plénum treba chodiť je to zážitok. Hlavne,ked vidite,ako si pridelujú poslanci sami sebe dotácie atd. Lubo Krampl.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pán Krampl, súhlasím s Vami, že starosta, pracovníci MÚ a poslanci by sa mali viac starať o záujmy Rače a jej obyvateľov, no nemyslím si, že OZ račan.sk a ROA suplujú ich prácu. opakované skúsenosti so zneužívaním moci aj v samospráve naznačujú, že občania sa o verejné dianie MUSIA zaujímať, aj keby si do samosprávy zvolili samých anjelov. v obci sa totiž každoročne rozhoduje o takom balíku ne/hmotných zdrojov, že bez „dozoru“ občanov sa aj z anjelov poľahky stávajú čerti :).

    P. S.
    názov OZ račan.sk prosím písať dôsledne s malým „r“, aby naše OZ bolo jasne odlíšené od spravodaja Račan. s politickou ani hodnotovou orientáciou tohto jónovsko-bednaričovského periodika nemáme nič spoločné.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ospravedlnujem sa za to velke R. Ja viem,ze tam mate male dako mi to proste. V tom suplovani som hlavne myslel,ako sme boli na VUC aj ohladne vinohradov. Miesto nas tam mal byt poslanec Brychta a zaroven predseda vinohradnickeho spolku. To on si tam mal obhajovat vinohrady. Co si maju obcania mysliet,ze niesu peniaze,niesu peniaze a na plene si dvaja poslanci sami sebe pre svoje spolky ci co to maju odhlasuju dotaciu. V Raci su aj ine spolky a zdruzenia. Avsak,ked vidia ako Pilinsky a jeho suita zadlzili Racu a nemuseli tak neotravuju a neziadaju o peniaze. Co sa tika toho paskvilu,ktory spominate tak ten,ludia hromadne vyhadzuju a uz to nik v brane vo vchodoch ani do ruky nezoberie. A nie,ze aby to citali. Proste naleteli. Cena je vsak privysoka. Zdeformovany raz krajiny zhorsene podmienky na byvanie. Lubo Krampl

    OdpovedaťOdstrániť