Stránky

17. 6. 2013

Bytový dom Černockého a falošná hra „zeleného“ starostu

Ťah starostu Pilinského (SZ) na developerskej šachovnici: rošáda volebných sľubov za výhovorky.

Zvláštnou zhodou okolností sa majiteľkou pozemku v Krasňanoch na Černockého ulici v roku 2012 stala pracovníčka MÚ Petržalka Anna Barvínková. Rozhodla o tom výberová komisia v januári 2012 v osobitnom výberovom konaní, ktorého sa zúčastnila ako jediná uchádzačka. Neskôr uzavrela s MV SR zastúpeným prednostom OÚ Bratislava Mgr. Lukášom Pokorným z KDH (ešte pred odvolaním z funkcie v júli 2012) kúpnu zmluvu. Za pozemok o výmere 3 264 m2 zaplatila 508 100 € - len o 100 € viac ako bol znalecký posudok. V článku týždenníka Plus 7 dní Úradníčka developérka v júli 2012 prezident Národnej asociácie realitných kancelárií označil súťaž o štátny pozemok za podozrivú a cenu (cca 156 €/m2) za veľmi dobrú (pre kupujúcu).


Prokuratúra zaujatá hľadaním svojho šéfa napriek podozrivým okolnostiam a nezasiahla. Vďaka tomu 1) obyvateľka Rače Anna Barvínková podala ako investorka (v zastúpení spol. Ing. Barbara Némethová, s.r.o.v auguste 2012 žiadosť o územné rozhodnutie, 2) magistrát vydal v decembri 2012 záväzné stanovisko k investičnej činnosti, 3) investorka podala vo februári 2013 návrh na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby Bytový dom Černockého a 4) MÚ Rača v marci 2013 vyvesil na úradnej tabuli Ozmenie o začatí územného konania. 5) Následne vydal územné rozhodnutie, ktoré v máji 2013 podpísal starosta Peter Pilinský. Urobil tak v rozpore s volebným programom z roku 2010, ktorým sa zaviazal bojovať proti zahusťovaniu, ochraňovať existujúcu zeleň a prerokovávať projekty s dotknutou verejnosťou. Pri tomto projekte obišiel nielen verejnosť, ale aj stavebnú komisiu MZ a miestne zastupiteľstvo. Cez júnový RV 6/2013 starosta už len ex post oznámil, že rozhodnutie o umiestnení stavby investor získal v máji a - ako inak - prezentoval ho ako skvelý výsledok pre obyvateľov v duchu samochvály typu „nebyť mňa, dopadlo by to omnoho horšie“.


Pred pár dňami na fb-skupine Račania starostovi jeho volebné sľuby pripomenula Petra Figuschová a položila mu otázku: „Kto kedy rokoval s dotknutou verejnosťou ohľadom projektu na Černockého?“. Starosta odpovedal: „Ja osobne (a aj na magistráte majú rovnaký názor - hlavná architektka, oddelenie územného rozvoja a pod.) si myslím, že tento bytový dom na Černockého ulici medzi ulicami Cyprichova a Hubeného je skutočne typ projektu, ktorý je v tomto území akceptovateľný“, čím svoj názor povýšil nad vlastné volebné sľuby. Isteže, na názor má ako každý iný Račan právo, no ako starosta nesmie prekračovať mandát, ktorý získal vo voľbách.


Preto sa pýtam: Z akého dôvodu starosta namiesto plnenia volebného programu hrá falošnú hru? Prečo sa riadi tým, čo si myslia na magistráte a čo chcú investori, a nie tým, čo je v záujme obyvateľov? Prečo pri projekte „Bytový dom Černockého“ nerokoval s dotknutou verejnosťou a obišiel aj poslancov?

Je najvyšší čas, aby starosta začal plniť vlastné volebné sľuby.
Alebo aby odstúpil, kým nenarobí nenapraviteľné škody.





Podklady:



Súvisiace články:

Ilustračné foto: Lenka Antalová (1, 3) a Janka Hrdličková (2)



31 komentárov:

  1. Pokial som spravne cital, tak z okolitych domov boli pripomienky k realizacii, ale ako to vzdy byva, pekne odpinkane. Horsie je, ze sa zaberie plocha na beton a asfalt kvoli parkovaniu a aj samotnemu domu. Dom na seba naviaze nielen auta majitelov, ale aj pribuznych atd. Verim, ze parkovisko, ktore je pri plote oproti tomuto pozemku (cez ulicu Cernockeho) bude vzdy plne, potom sa majitel pozemku spamata a zakaze tam parkovat. Potom pan starosta bude rokovat s majitelom aby bol pozemok k dispozicii autam za vymenu za iny pozemok kde mu slubi dalsiu stavbu a takto to bude tocit dokolecka dokola a robit z nas volov. Zatial co ludia budu autami kruzit a hladat miesto na parkovanie pred svojim bytom, alebo aspon v jeho okoli. Kazdym rokom je to s autami v Krasnanoch hsutejsie a hustejsie. Potom sa budeme spamatavat, ked uz nebude kde davat auta? Predchadzajme problemom, nie ich riesit az ked je neskoro. Ak niekto nedokaze predchadzat svojimi rozhodnutiami problemom je u mna velmi zly manazer!!!...a nestaci potom hasit ohne, ked ohniky vieme uz dopredu regulovat.
    Vdaka aktivitam sucasneho starostu ubudne zelene, co je samozrejme v rozpore s nazvom strany za ktoru starosta kandidoval. Mam otazku? Za jeho posobnosti doslo k realizacii niecoho co mozme nazvat "zelene"? novy park? vysadba novych stromov? menej zabetonovanych ploch? (obecnu zahradku do toho neratam, to nebola jeho iniciativa)
    Ja stale nerozumiem preco musime stale prznit to, co funguje a ludom vyhovuje?
    Mam chut poslat starostovi mapu s oznacenim zelenych ploch kde vsade este treba beton aby obcania, ktori ho volili boli spokojnejsi...zial mam pocit, ze taku mapu uz v rukach ma a neboji sa ju pouzit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pilinsky taku mapu urcite nema. Ale ma ju jeho nadriadeny Jona. A lieta po vsetkych developeroch,ze kde mozu stavat. O tom boli volby. Az sa poslanci spamataju a daju na vyber Pilinskemu,ze na urade bude on,alebo Jona, az potom sa ukludni zelene stavebne sialenstvo. Obcania zelenej stavebnej lobby naleteli. Lebo si mysleli,ze zeleni zamedzia vystavbe. Opak je pravdou. Neboli to zeleni,ale developeri si nasadili zelene klobuky. A obcania im na to skocili. A zelenu navnadu spapkali aj s navijakom. Ale netreba plakat nad tym,ze boli oklamani. Treba sa postavit proti tomu co sa stalo a co sa deje. Kazdy den Pilinskeho a Jonu na urade je tragediou pre Racu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja ako volic potrebujem vo volbach alternativu a myslim, ze viaceri z nas....Vie niekto poradit kto by vedel riadit urad a nesliapat ludom po hlavach a ich zivotnom prostredi? Otazku myslim uprimne, bez ironie.
    Hlada sa clovek s moralnou minulostou, schopny vecne riesit problemy, realisticky a ludsky manazovat svoj uradnicky aparat, taky, co nehlada vsade len sposob ako zarobit a naozaj veri v aspon zakladne idealy ludskej spolocnosti, nielen o nich rozpravat, ale tak aj konat? Pozname takeho cloveka? Ak som na nejaku vlastnost kandidata zabudol, mozte doplnit.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zabudol si na tieto vlastnosti: Nezamestnavat rodinnych prislusnikov. Nezamestnavat stranickych kumpanov. V prvom pripade sa jedna o prasproste rodinkarstvo. V druhom pripade o bezocivy stranicky klientelizmus. A potom starosta sa nesmie dat nahovorit kocovnym uverovym dealerom na uver.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nie je mi uplne jasne, v com starosta pochybil ak je to v sulade s uzemnym planom. Predsa ak vlastnim pozemok a je tam uzemny plan, mozem realizovat v ramci neho co mi umoznuje a nemoze mi nikto zabranit v realizacii.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V com pochybil? Staci,len v tom,ze pred volbamy 2010 chodil s ruksakom po Raci od dvora a do dvora a bezocivo klamal,ze on a jeho strana zelenych nedovoli zahustovanie a dalsiu vystavbu. U nas na Alstrovej za ev.kostolom taral,ze tato ulica bude nova. A nieje a nebude. Volby vyhral tento pacient,len na zaklade klamstva. A klamstvo sa stalo aj nadalej jeho pracovnou metodou. A uzemny plan? Nato tam ma jedneho kumpana a ten organizuje navrhy na zmeny uzemnych planov. V sulade s poziadavkami developerov. Esteze na MU je aj posl. Drotovan. Skutocna protideveloperska bariera.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ad Anonymný 17.6.2013 17:35:00
    Z územného plánu a vlastníctva pozemku právo stavať automaticky nevyplýva: ÚP je len regulatív, ktorý hovorí o limitnej rozvojovej kapacite územia. Územné rozhodnutie o umiestnení stavby môže byť aj zamietavé.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ad Juraj Janči: „Vie niekto poradit kto by vedel riadit urad a nesliapat ludom po hlavach a ich zivotnom prostredi?“

    Pre mňa je takým človekom poslanec Michal Drotován. Prevyšuje Petra Pilinského vo všetkých smeroch a ohľadoch a nevoliť ho budem len v prípade, že sa v Rači objaví ešte lepší kandidát. Pravdepodobnosť takejto udalosti hraničí so zázrakom.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ryba smrdí od hlavy, ale je to len o starostovi? Odpredaj pozemkov predsa neschvaľuje len tá hlava (ktorá to vlastne v Rači je?) Ak sa pozemok kde UP umožňuje výstavbu dostane do súkromného vlastníctva, tak nemožno čakať, že tam vlastník bude kosiť trávnik. Ináč pevne verím že omyl s posledných volieb sa nezopakuje. Zaujímavé že už vtedy aj vtáci na stromoch štebotali s kým budeme mať vlastne tú česť a nemýlili sa. Každopádne Rača si zaslúži viac. Tiež si viem predstaviť p.Drotována ako starostu. Michal

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Este raz sa pytam. V com pochybil starosta okrem nejakych domienok jeho protistrany? Lebo hovorit, ze hovoril nieco ine pred volbami, nie je predsa pochybenie z pozicie starostu.Castokrat pozicia starostu je predsa len ina ako predvolebne zelania. A zatial tu nevidim ziaden rukolapny dokaz pochybenia z pozicie pravnej. Skor sa mi tu javia len zbozne zelania a osocovania. A ak chodenie s rupsakom po Raci od dvora do dvora je ten najvacsi prehresok tak potom naozaj sa dopustil vazneho trestneho cinu :-) A skor nadobudam dojem, ze niekto vedome neustale spomina nejakeho Drotovana za starostu. Skor sa to javi ako uz predvolebna kampan.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ruksak Petra Pilinského z roku 2010 pre mňa nie je najmenší problém: robil si kampaň ako najlepšie vedel, a to je nielenže legitímne, ale aj nevyhnutné, ak chcel byť zvolený.

    Omnoho vážnejší je rozpor medzi volebným programom a povolebnou realitou: pre mňa to znamená to isté ako nedodržanie slova alebo vedomé klamstvo. „Kdo lže, ten krade,“ povedal T. G. M. a vyjadril tým podstatu našej vleklej politickej krízy.

    Peter Pilinský v prípade bytového domu Černockého porušil hneď tri svoje sľuby: že bude 1) bojovať proti zahusťovaniu, 2) ochraňovať existujúcu zeleň a 3) prerokovávať projekty s dotknutou verejnosťou. Človek, ktorý si takto šliape po jazyku, jednoducho nemá čo hľadať vo verejnej funkcii.

    A čo sa týka predvolebnej kampane: áno, tá už prebieha a je to predovšetkým prirodzený dôsledok frustrácie z toho, ako Peter Pilinský zastáva úrad starostu. Veľmi mi to pripomína frustráciu zo starostovania Jána Zvonára v rokoch 2009 a 2010 a verím, že v roku 2014 Račania starostov výkon vo voľbách „ocenia“ rovnako ako v roku 2010 - jeho nezvolením. Lebo Rača si nemôže dovoliť luxus mať ďalšie štyri roky starostu, ktorý nekope za svojich obyvateľov.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Prosim vas :-) Dlho som sa nezasmial takto. Vasa rec je podla mna len frustracia z niecoho. Porovnavat starostu so Zvonarom tak to je fakt bonbonik :-). Pane, Vasa rec je len naozaj skor vyjadrenim nejakej frustracie. Sorry, ale neviem ci zijete niekde vo vesmire, predvolebne slova sa castokrat ani nedaju zrealizovat vo vykone funkcie. A ak niekto ma vo volebnom programe ochranu zelene a boj proti zahustovaniu, tak realita vo vykone fumkcie ho vrati rychlo na zem. Skuste skor sa zamysliet nad slubmy typu - Slovensko druhe Svajciarsko, dvojnasobne platy, cista justicia a pod.- Mimochodom zaujimave je, ze cela tato tzv. kauza vznikla ako som cital niekd euplne inde, niekde na inej urovni riadenia statu predajom samotneho pozemku. A hadzat toto na starostu je proste absoltna blbost a neznalost veci. Ale kto chce silou-mocou bojovat proti nenavidenemu protipolu, urobi vsetko preto :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dobry den,

    ano mate pravdu, v pripade stavby na Cernockeho mozme vycitat len porusenie volebnych slubov (co je do velkej miery tiez vazna vec). Zial stavba je v sulade s platnymi nariadeniami, aspon podla informacii co mam. Ale musime si uvedomit, ze tymto rozhodnutim sa zhorsia podmienky byvania hlavne v blizkosti tejto stavby...staticka, dynamicka doprava, zvysenie hluku, zvysenie akumulacie tepla v betonovych castiach parkoviska atd.
    Keby sme mali pravne paky na zamedzenie rozvoja penazeniek developerov tak koname, zial tieto moznosti chybaju a tu sa treba zamysliet...preco tie moznosti nemame? preco obyvatelia nemaju moznost rozpravat do toho co im vyrastie hned vedla baraku? a ked aj daju pripomienky, tak nie su akceptovane? preco niektore zelene casti Race nie su nedotknutelne (aj v uzemnom plane), preco to starosta nezmenil? preco nedal taku iniciativu? preco len caka na developerske projekty a zalamuje rukami, ze on vlastne to nemoze zakazat? naco tam teda je?...na to aby otvaral Hody? O tom som pisal, problemom treba predchadzat a tu pohorel starosta a jeho aparat na totalne celej ciare! On hasi aktualne problemy, ale nepredvida, alebo nechce predvidat.
    Zaroven, nehnevajte sa, ale kandidat na starostu, ktory nieco slubi a nakoniec zisti, ze to nevie dodrzat? Z toho vyplyvaju dve smutne skutocnosti:
    1. ze ludia este stale lahko uveria co im slubuju, stale je tu este akasi nevyzretost volicov, pretoze vela z nich voli na zaklade bilboardov a nie skutkov (plus dalsie faktory)
    2. diletantstvo samotneho kandidata!! Ako si moze kandidat na starostu dovolit naslubovat nieco co nakoniec ani nejde? (tak ako tvrdite). Takze sme si zvolili niekoho, kto vlastne ani nevedel do coho ide? Ako dlho to trva kym kandidat zisti, ze nema moc nieco ovplyvnit?...3 roky? hadam sa uz ludia poucia a zvolia niekoho kto ma za sebou uz istu odmakanu minulost. Ja este neviem koho budem volit a pana Drotovana nepoznam a preto ho ani nepresadzujem.
    Nie sme na to dobre ak si vo volbach vyberame mensie a vacsie zlo...stale je to zlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Este dodam, ze frustracia z prace pana starostu me korene vo vsetkych developerskych projektoch, nielen Cernockeho!!! A tak treba brat kritiku kazdeho pokusu ukrajovat zelen.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Juraj, výborne si vystihol podstatu problému „Pilinský“, palec hore a vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ad Anonymný 18.6.2013 7:57:00
    1) Podobnosť medzi Zvonárom a Pilinským - napriek viditeľným odlišnostiam v „štýle“ - spočíva v ignorovaní záujmov obyvateľov a presadzovaní skupinových záujmov ich pozadia.
    2) Ak sa predvolebné slová „castokrat ani nedaju zrealizovat vo vykone funkcie“ a uchádzač o funkciu ich jednako vysloví a na základe nich získa funkciu, činil tak buď z neznalosti alebo účelovo klamal - jedno aj druhé je neprijateľné a volič - ak nie je hlupák alebo masochista - to MUSÍ v ďalších voľbách potrestať.
    3) Súhlasím, že kauza Černockého zďaleka nepadá na triko len starostovi a v článku žiadne také tvrdenie nie je uvedené. Starostovi „vyčítam“ len to, čo jeho jest. V tejto kauze starosta zohral úlohu koncového hráča, ktorý dal gól - do vlastnej brány.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. presne na tom mieste kde bude dom, tak si tam okolite rodiny robili letne oslavy, co sa mi velmi pacilo, kiezby takato spontannost bola viac u nasich obcanov. Uz nebudu mat kde!
    Vo svojom politickkom programe chcel starosta robit prieskumy verejnosti ohladne problemov a rozvoja...ma tato, alebo ine vystavby v Raci podporene vysledkami prieskumov? Myslim tie relevantne, nie, ze sa pytal susedky...

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ... veď tak, lenže ako si si iste všimol vyššie, sú v Rači ľudia, ktorí berú neplnenie volebných programov a sľubov ako štandard a za blbcov považujú tých, čo s tým majú problém :).

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Mas pravdu Juraj. Raca ma problem a ten sa vola Pilinsky. Avsak problem ma aj spolustolovnikov. Nadstarosta Jona,podstarosta Morik. A netreba zabudat na kazde volby za inu stranu kandidata Matusa s.r.o. Na nebesiach mame svatu Trojicu. V Raci svatu stvoricu.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Juraj, ŽIADNA výstavba v Rači z tých, ktoré obyvateľov traumatizujú, nebola podporená výsledkami ŽIADNEHO relevantného prieskumu verejnej mienky.

    Anonymný, súhlasím, že Pilinský a jeho starostovanie je pre Raču problém, no uvedený výpočet starostových mužov určite nie je vyčerpávajúci. Ďalšia stránka veci je, že súčasťou „problému Pilinský“ sú aj viaceré starostove ženy.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Preco musel vyhrat Pilinsky? Starosta Zvonar nepovolil sluhovy developerov stavat na kopaniciach. 6 poschodove budovy. Nakrical nanho,aby si isiel stavat panelaky na Zabi majer. Sprostredkovatel developerov sklopil usi a len nieco medzi zuby utrusil,ze bude politicka mrtvola. Na zaciatku roku 2011 sa chystalo plenum,kde mal byt zaradeny bod vystavba viacpodlaznych budov na Kopaniciach. Pekne pod lesom nad rodinnymi domami. Lenze to uz Kopaniciari nelenili a zorganizovali za par dni niekolko sto podpisovu peticiu. Na plenum prisiel aj pan Beres. Predseda predstavenstva PSS. Ten,ked zbadal Pilinskeho tak mu povedal,,Podte na slovicko do vasej kancelarie Pilinsky,, Po chvili vysli. Zeleny Pilinsky cely cerveny. A cuduj sa svete Pilinsky dal bod z programu schodze okamzite stiahnut. Ale cert nespi. V tomto pripade developer nespi. Jeden moj znami bol na sluzobke v Prahe. byva na kopaniciach. A tak sa ho tento problem tika. Predstavte si na Vaclavaku nasiel malinku tabulku tej firmy co mala stavat na Kopaniciach. Tak tam buchal a pytal sa na nich a nic... Ponaucenie. Co,ked stoji za vystavbou v Krasnanoch uplne niekto iny ako sa pise v papieroch? Ze by to mohol byt aj daky mestsky poslanec?

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Myslel ste tie co mu z nasich dani robia medialny image? Alebo tie co pomahaju jednemu z mapami,ze kde sa da este stavat?

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Pán Ščibrany. Vy ste frustrovaný z nenávisti voči starostovi až tak, že ste z toho chorý a už pre nič iné ani nežijete :-) Skúste si užiť život aj ináč.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Treba rozlisovat ci frustracia obcanov/obcana je opravnena, alebo nie. Skusme si dat jeden priklad. Ak zo 100 ludi jeden clovek zisti v danej spolocnosti, ze je pachana nepravost a dokonca su predkladane klamstva, tak su dve moznosti:
    a. tej jedinec bude drzat hubu a krok (zazili sme si to z nie moc nedavnych politickych casov) alebo
    b. ten jedinec bude chciet tym 99 jedincom vykricat tieto veci priamo aby sa spamatali a zase tu mame minimalne 2 moznosti ako ludia zareaguju:
    1. budu ho povazovat za blazna a frustrovaneho osamoteneho nenavistneho jedinca, alebo
    2. uveria mu
    Verte ci nie, ani jedna z tychto moznosti by nemala platit, ale kazdy z tych 99 jedincov by mal pri tychto informaciach zbystrit pozornost a overit si tieto tvrdenia a urobit si vlastny nazor. A mam pocit, ze pan Scibrany sa snazi tieto fakty predkladat a pritom vyjadruje aj svoj nazor. Tym vsak nevnucuje aby ste jeho nazor okamzite prijali, ale zaujimali sa a zistili (mozno aj po svojej informacnej linii) ako su na tom nase veci verejne.
    Uvedomte si zaujem o veci verejne je to co skorumpovanych politikov dost desi. Apatia a nezaujem urcite nie su cestou ku kontrole svojich zvolenych zastupcov!!!
    Uvedomte si, ze ak by ste boli svedkkom niecoho nezakonneho a chcete tych 99% ludi presvedcit a ste presvedceny, ze to co tvrdite je pravda a vyvijate preto znacnu aktivitu, aby ste ich presvedcili, tak po case budete aj vy vyzerat ako frustrovany blazon. Mam pocit, ze vacsina z nas ma dostatocny mozgovy potencial na to, aby pri troche aktivity zistil, ktory blazon je a ktory je ten co krici do sveta pravdu.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Ad Anonymný 19.6.2013 8:01:00

    Nenávisť voči starostovi? Na tú nemám najmenší dôvod. Zato stále viac dôvodov podporuje moje pôvodne len tušenie a teraz už presvedčenie, že Peter Pilinský ako starosta a mestský poslanec za Raču nie je človek na správnom mieste. A či sa to niekomu páči alebo nie, či s tým súhlasí alebo nie, tieto dôvody budem uverejňovať aj ďalej. Uvítam o nich aj diskusiu a polemiku, no Váš komentár neobsahuje žiadny protiargument. Len sa mi pokúša podsunúť - v duchu hesla „podľa seba súdim teba“ - emóciu, ktorú necítim.

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Juraj, moju motiváciu si opísal presne, vďaka. Verím, že tak ako ty nahliadne komunálno-politické dianie v našej mestskej časti každý obyvateľ, ktorý sa spolieha na vlastný úsudok a dokáže si vďaka nemu vytvoriť vlastný názor.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Pán Juraj. Stále som nenašiel to nezákonné . Je veľký rozdiel myslieť si niečo , že je nezákonné a realita je druhé. Čiže mi povedzte, mne právnikovi, ako starosta jednal nezákonne. Povedzte jeden paragraf, ktorý Vás opránňuje k tomuto tvrdeniu. Lebo ja som v jeho prípade zatiaľ našiel len pozitíva z hľadiska, že zo všetkých zlých riešení aspoň vybojoval pre MČ dohodu s investorom o redukcii zastavanosti , vybudovania navyše parkovných miest a neviem či sa nemýlim, spomínal aj nejaké priestory pre MČ.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Anonymný právnik(?),
    nech čítam ako čítam, nikde nevidím - ani v článku, ani v Jurajových príspevkoch - zmienku o nezákonnosti, ktorá by sa vzťahovala na starostovo konanie v kauze „bytový dom Černockého“. Autor článku aj Juraj pranierujú to, že starosta Pilinský pri rozhodovaní o výstavbe na Černockého VIACNÁSOBNE porušil volebný program, s ktorým vyhral voľby. Tým sa dopustil najväčšieho „zločinu“, akého sa môže politik dopustiť: klamstva resp. podvodu na voličoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. P. S.
    Otázka pre anonymného právnika: obava z čoho ti/vám zabránila podpísať príspevok s posudkom Jurajovho komentára a s hodnotením starostovho konania vo veci „bytový dom Černockého“ plným občianskym menom vrátane titulu?

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Tak ako napisal pn Scibrany...nepisal som nic o nezakonnosti a umyselne, pretoze si to velmi dobre uvedomujem.
    Pre osviezenie pamati som napisal nasledovne:
    "ano mate pravdu, v pripade stavby na Cernockeho mozme vycitat len porusenie volebnych slubov (co je do velkej miery tiez vazna vec). Zial stavba je v sulade s platnymi nariadeniami, aspon podla informacii co mam."

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Ak si myslite, ze PP nesie zodpovednost za uvedeny dom a ine, TAK BY STE HO MALI VOLIT.
    Nech si tu karu taha az do hrobu.

    Bielik so Zvonarom su dnes v usmeve a ak ho nebudete volit, tak bude v sirokom usmeve aj PP.

    Kontrolovat a kopat jeho a jeho kumpanov.

    OdpovedaťOdstrániť