Stránky

6. 2. 2021

Ide o život: ŤAŽKO ZDRAVOTNE POSTIHNUTÉ DIEŤA. Eugenický abort. A fanatizmus.

Skúsenosť otca dieťaťa s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP).
 
Miro, čítam tvoje príspevky o aborte.
A je mi z nich smutno.
 
To, čo píšeš, nie je racionálne posudzovanie. Ani diskusia. Ani analýza. Vytváraš si argumentáciu, aby si označil nepriateľa. Oponentov označuješ za nacistov. Progresívci zabíjajú. Liberáli sú fašisti. Čistý framing. A staviaš sa proti vedeckým faktom/záverom.
 
Píšeš, že v Poľsku zakázali eugenické potraty.
Na základe poškodenia dieťaťa.
 
 
Dúfam, že sa Slovensko takého zákazu nedočká. Ak vy, odporcovia abortu, chcete pomôcť, adoptujte si dieťa s poškodením. Čo vám bráni sa o také deti starať? Veď matka takého dieťaťa sa oň musí starať doživotne.
 
Píšeš, že som za eugenický abort detí s Downovým syndrómom.
A že som prívrženec nacistickej eugeniky.
 
Že ťa nebolí brať slovo nacizmus do úst. Doštuduj si, čo to znamená. A prečítaj si aj to, že v írskych cirkevných domovoch zomrelo za posledných takmer 80 rokov 9-tisíc detí.
 
 
PÍŠEŠ O NIEČOM, O ČOM NEVIEŠ NIČ.
 
Ja sa starám o dieťa s ŤZP. A ponúkam ti iný pohľad.
Z prvej ruky.
 
STAROSTLIVOSŤ O ŤAŽKO POSTIHNUTÉ DIEŤA na Slovensku pre ženu znamená, že muž ju pravdepodobne opustí a s dieťaťom ostane sama. Aj keby nie, často musí obetovať kariéru. Ostane spoločensky segregovaná. Prepadne sa do chudoby. A také dieťa jej ostane na krku. Lebo v tejto krajine sa postihnutí segregujú a nie integrujú. A čo je najhoršie, žena stratí možnosť vychovávať ďalšie ZDRAVÉ deti. A mať normálnu rodinu.
 
TÁTO KRAJINA JE PLNÁ TEORETIZUJÚCICH HRDINOV. Virtuálne teoretizujú, ale keď treba pomôcť, tak ich nevidno. Vieš, ako najlepšie pomôžeš? Adoptuj si také dieťa. Staraj sa oň. Vychovaj ho. Zaži si to. Nemudruj. To isté odporúčam všetkým, čo lajkli tvoj status. Vyjdite z komfortnej zóny. A pomáhajte aj inak ako lajkovaním. Bigotným mudrovaním. A falošnou láskou k blížnemu.
 
VÄČŠINOVÁ POPULÁCIA VNÍMA ĽUDÍ S ŤAŽKOU ZDRAVOTNOU UJMOU NEGATÍVNE. Integráciu detí s ŤZP vníma ako obťažovanie. Jeden z rodičov sa musí zriecť práce a tým aj normálneho dôchodku. Dieťa s ŤZP si vyžaduje terapie, zdravotnú starostlivosť a vzdelávanie, ktoré štát nevie poskytnúť. Musíš si to platiť sám. Učiť dieťa sám. Ak máš šťastie. A ak na to máš. Musíš byť stále pri ňom a tak to pravdepodobne ostane do konca života. Či už rodiča alebo dieťaťa. Často sa stáva, že rodič také dieťa prežije! Znamená to, že na dôchodku ostaneš sám. A bez peňazí. Ani prilepšenie k dôchodku od bigotného Palka nedostaneš.
 
Z nemocnice radšej vypadneš na reverz, lebo tam dieťaťu nijak nepomôžu. V električke bojuješ s dôchodcom o sedadlo. Dieťa s ŤZP sa mu nezdá dosť „choré“. Na ihrisku sa mu deti vysmievajú, lebo je „čudné“. A v škole, kostole, doma nikto deti neučí, ako sa k nemu správať. Učitelia sa boja, aby im v triedach nepribúdali „takíto žiaci“.
 
SKRÁTKA: Integrácia sa stretáva s nevôľou a odporom majority.
 
TAKÁTO JE REALITA. Zaži a navnímaj ju na vlastnej koži.
Skôr, ako skúsiš niekomu riadiť život.
 
 
Agituješ na tému, kde má každý človek právo na svoj názor.
Problém riešiš teoretizovaním a vytváraním nepriateľa.
A púšťaš sa do čohosi absolútne nevhodného.
 
Pohybuješ sa na hranici fanatizmu.
Ak si ju už neprekročil.
 
Z debát s obhajcami abortu
článok vytvoril Miro Ščibrany
Iniciatíva IDE O ŽIVOT
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára