Stránky

26. 4. 2021

MATOVIČ JE SOCIOPAT. Komentuje a haní Vladimír Palko.

Syndróm OĽANO 2012 v konzervatívnom denníku ŠTANDARD.

Vladimír Palko 19. apríla ponúkol verejnosti komentár Matovičova najsilnejšia stránka. A v ňom takýto obraz Igora Matoviča:
Premiér Igor Matovič prejavil rovnakú sociopatiu ako Vladimír Mečiar v rokoch 1990-1994: hysterické výlevy, polopravdy a nepravdy, zákernosť, váľanie viny na iných, vyžadovanie bezpodmienečnej poslušnosti, štylizácia do úlohy obete, ponižovanie iných, bičovanie emócií verejnosti, vyvolávanie nervozity a agresivity.


Populista Matovič neslávne správne odhadol, že (1) bude môcť roky žiť z politickej agendy boja proti ficovskej korupcii, že (2) bude môcť zájsť ďalej ako ktokoľvek pred ním, lebo každý jeho škandál, ktorý by iní považovali za diskvalifikačný, bude rýchlo zabudnutý a neuškodí mu, že (3) výhodnejšie než založiť skutočnú politickú stranu pre neho je vytvoriť ním ovládané hnutie a najímať si a fakturovať spolupracovníkov bez práva spolurozhodovať, že (4) bude si môcť na poslaneckú kandidátku najímať na ňom závislých servilných a poslušných nestraníkov a prejde mu to...
Pre vyššie uvedené Matovičov ťah za premiérskym kreslom bol úspešný.
V závere článku komentátor čitateľovi rituálne odhaľuje zásadnú slabinu Igora Matoviča. Je ňou povaha dotyčného populistu. Prejavuje sa nutkavou potrebou urážať každého, kto mu vzdoruje. A vedie k strate voličov. Dobrá správa pre Slovensko!
Vladimír Palko svoj komentár-hanopis končí vetou
Uvidíme, čo príde po Matovičovi.

Popravde. Mnohý občan by rád vedel.
Lenže nevie. A netuší.
Za seba dúfam, že to nebude nič z toho, čo zaznieva v texte Vladimíra Palka.
Doslova v ňom duní. A umožňuje pochopiť 2 v 1:
• politický úspech OĽaNO a Igora Matoviča
• politický neúspech KDH, KDS a Vladimíra Palka
Nech príde čokoľvek, kiež to nebudú slová ani skutky, čo obťažká moralizovanie.
Politická neuznanlivosť. Závisť.
Malichernosť. Nevraživosť.
Ani pomsta.

Miro Ščibrany
OZ račan.sk




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára