Stránky

18. 11. 2021

Ide o život: ANNA ZÁBORSKÁ. Z pro-life političky. Pro-abort katolíčka.

O čom vypovedajú dve novelizácie zákona o aborte zaparkované v slepej uličke.
Anna Záborská sa celý politický život profilovala ako pro-life politička. Najprv v slovenskom parlamente. Neskôr v európskom. A na jej pro-life línii nič nezmenil ani odchod z KDH. Ani založenie KÚ. Ani vstup na kandidátku OĽaNO.
Odklon nastal po voľbách 2020. A nie bársaký.
V máji 2020 už ako poslankyňa NR SR vyhlásila, že
►nechce ísť poľskou cestou zákazu potratov
►rešpektuje právo ženy na potrat
Vyhláseniami predviedla veletoč.
salto mortale.
ČINY POSLANKYNE 2020 a 2021.
V lete 2020 spolu s kolegami-poslancami z klubu OĽaNO predložila do NR SR návrh novely zákona o aborte. Novela mala zlepšiť finančnú podporu a postavenie tehotných žien. Poskytnúť matke lepšie informácie. Predĺžiť lehotu na rozhodnutie o aborte. A zmeniť označenie abortu z „umelé prerušenie tehotenstva“ na „umelé ukončenie tehotenstva“. O zvýšení ochrany života prenatálneho dieťaťa ani čiarka. Aby návrh nedráždil hada bosou nohou.
Napriek miernosti návrh vyvolal hysterický odpor liberálov a progresívcov. A 20. októbra 2020 v parlamente neprešiel. O jediný hlas. Tento scenár sa zopakoval v roku 2021. S rovnakým výsledkom. Akurát návrh zákona nešiel k zemi už v októbri. K. O. dostal 11. novembra.
Počas rokovaní o návrhu 2020 aj 2021 Anna Záborská robila porazenecké ústupky. Neprejavila žiadne odhodlanie obmedziť usmrcovanie prenatálneho dieťaťa. Dovolila liberálnym a progresívnym pro-abortistkám, aby si z nej urobili v médiách a parlamente fackovaciu marionetu. A po celý čas predvádzala, ako sa za ochranu života ľudskej bytosti NEMÁ A NESMIE BOJOVAŤ. Bez odhodlania. Bez presvedčenia. Bez zásad. A bez zápalu pre vec.
MALÁ ODBOČKA. A MOŽNO ANI NIE.
Anna Záborská, veteránka kresťanskej demokracie, je dcérou prvého veľvyslanca SR pri Svätej stolici Antona Neuwirtha. Juraj Šeliga, vychádzajúca hviezda kresťanskej demokracie, je absolventom Kolégia Antona Neuwirtha. Anna a Juraj sú – obrazne – politickí a duchovní príbuzní. Sestra a brat.
Juraj Šeliga svoj postoj k abortu opísal slovami: „Som na strane života. Akurát nebudem búchať po stole a zakazovať a posielať do väzenia za to, čo žena urobí v ťažkej situácii, keď je to brutálne intímna vec.“
Pozoruhodné. Juraj Šeliga začína politickú kariéru rovnakým postojom, k akému sa na konci dlhej politickej kariéry dopracovala Anna Záborská. Náhoda? Trend v kresťanskej demokracii? Vietor z Bruselu/Vatikánu? Či odkaz (aj) pre Brusel/Vatikán?
PODČIARKNUTÉ A SČÍTANÉ.
Čo Anna Záborská predviedla?
►Bezzubý návrh s kozmetickými úpravami zákona o aborte.
►Neschopnosť návrh obhajovať a získavať preň podporu.
►Nekonečné ústupy zo slabo obhajovaných pozícií.
►Nezáujem chrániť dieťa pred smrťou abortom.
A čo dosiahla?
►Zaparkovala do slepej uličky dve novely zákona o aborte.
►Vystavila zneváženiu a poníženiu pro-life ciele.
►Posadila pro-abortistky do sedla.
VERDIKT
Anna Záborská sa zaradila k prezidentke Zuzane Čaputovej.
K Róbertovi Bezákovi. A ďalším salónnym pro-liferom.
A stala sa reálnou pro-abort katolíčkou.

Miro Ščibrany
OZ račan.sk



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára