Stránky

27. 9. 2023

VOĽBY 2023. Komu dať hlas.


Z VÝKLADOVÉHO SLOVNÍKA PRE NÁHODNÉHO OKOLOIDÚCEHO
SLOVENSKO 1993-2023 ... cesta od zvrchovanej
nezávislosti k progresívnemu
vazalstvu




Subjektívny kľúč pre výber politickej strany



Moja voľba:

SNS



9 komentárov:

  1. Zaujímavé, že tvojou voľbou je SNS. Strana, ktorá má celkom slušný "track record" aby ju v mnohých kategóriách dostal do červenej zóny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný 27. 9. 2023, 9:44:00
      typické je, že nemáš ani toľko elementárnej slušnosti
      a odvahy, aby si svoj koment podpísal/a.

      Miro Ščibrany

      Odstrániť
    2. Prepáč oci, ale nepovažoval som to za nutné ;)
      D

      Odstrániť
    3. ad „SNS má celkom slušný "track record", aby ju
      v mnohých kategóriách dostal do červenej zóny.“

      isteže, pamätáme si neslávny nástenkový tender a iné korupčné kauzy nominantov SNS, opilstvo a výstrelky bývalého šéfa strany Jána Slotu a iné.

      na druhej strane, SNS je jedna z mála strán, ktorá má z môjho pohľadu správny/realistický postoj k potratom, k suverenite Slovenska, k vojne na Ukrajine, k EU a USA.

      toto a vyhranený postoj voči progresivizmu, ktorý považujem v spojení s vazalstvom voči USA za väčšiu hrozbu ako kotlebovský neonacizmus, sú pre mňa tak dôležité kritériá, že po ich zvážení moja voľba padla na SNS.

      Miro Ščibrany

      Odstrániť
  2. Dobrý deň, už zvolené kritériá sú spochybniteľné. Prečo práve tie, ktoré ste uviedli? Prečo tam nie je kategória znižovania dlhu štátneho rozpočtu? Prečo tam nie je zdravotníctvo, školstvo? Prečo je ten, čo nepodporuje sociálny štát automaticky červený? Čo ak je niekde medzi? Už stanovenie kategórií a možností odpovedí je už ovplyvnené názorom autora, čiže objektívne si na základe tohto vybrať stranu je nemožné. Áno, na základe subjektívnych kritérií pána autora si môžete skúsiť vybrať nejakú stranu a to je jediný možný výsledok. Súhlasím s anonymom, aj keď akceptujeme takto nevhodne zvolené kategórie (napr. prečo geopolitika a zahraničná orientácia sú dve samostatné kategórie?, dolná polovica kategórií je len o zahraničnej politike - prečo?), SNS je v červených odpovediach, čiže nerozumiem tomu výsledku. Pre mňa je odpoveď pri korupčných kauzách KO kritérium, ďalej ani nepokračujem. Čiže za mňa SNS (strana Dobytkárov) určite nie. Nielenže majú veľkú korupčnú kauzu ale aj ich program je taký prvoplánový, nejasný, reaktívny (sú to len reakcie na iné izmy a názory, ale nič vlastné). Za mňa veľké NIE. Ak by som mal byť konštruktívny, uviedol by som moju voľbu, ale na základe tohto to nedokážem. Mám pocit, že v prípade pána autora to bolo tak, že si najprv vybral stranu a potom k tomu prispôsoboval kritéria.
    P.S.: aj anonymný príspevok môže byť relevantný príspevok, nezáleží, kto to podpísal, ale čo je jeho obsahom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ad „zvolené kritériá sú spochybniteľné“

      • nepochybne. sú to MOJE SUBJEKTÍVNE KRITÉRIÁ
      pre MÔJ SUBJEKTÍVNY VÝBER strany.

      • svoje kritériá nikomu nevnucujem.


      ad „anonymný príspevok môže byť relevantný príspevok“

      • isteže môže, no na rovinu: nerád
      debatujem s ľuďmi s maskou na tvári.

      Miro Ščibrany

      Odstrániť
    2. To je v poriadku, že je subjektívny, ale to si také vyhodnotenie môže človek robiť tak akurát v obývačke na kolene a nevidím moc dôvod to dávať na web, čo je moje subjektívne hodnotenie. Zároveň aj vaše kritériá SNS nesplnila, tak nerozumiem tomu záveru. Rád by som si prečítal hodnotenie relevantných strán, čiže ostatných strán aké výsledky dosiahli pri vašich kritériách a až potom by sa dalo diskutovať, či vaše vyhodnotenie (aj keď na základe subjektívnych kritérií) je správne. Vaše parametre "moje subjektívne kritériá pre môj subjektívny výber" má podobnú výpovednú hodnotu ako argument "lebo medveď".
      Dovolím si jednu vlastnú myšlienku: byť národne hrdý, aj keď národ neprosperuje je len prázdne gesto. Keď národ prosperuje (ekonomicky, mentálne, vzdelaním, schopnosťami, zdravotne) vtedy je národ hrdý aj bez toho, aby to musel niekto vybliakávať v diskusiách alebo na ulici. Preto budem voliť ľudí, čo si vážia a budú presadzovať vzdelanie, pracovitosť, kreatívnosť, šikovnosť (bez ohľadu na náboženstvo, alebo pohlavie) a hlavne slušnosť - vzhľadom na diplomovú prácu p. Danka a jeho dobytkárskych káuz, nemôžem voliť SNS. Toto sú pre mňa kritériá, ktoré sú zásadné pre môj výber. To, či budem preferovať prezidenta progresívneho alebo konzervatívneho je pre mňa úplne irelevantné. Ak by presadzoval spomenuté moje kritériá, môže to byť aj Hobit, je mi to jedno.

      Odstrániť

    3. Anonymný 27. 9. 2023, 15:48:00
      ad "Rád by som si prečítal ... aké výsledky dosiahli pri vašich
      kritériách iné strany a až potom by sa dalo diskutovať"

      ďakujem za vstup do debaty, no ďalšia diskusia
      s anonymom pre mňa nie je príťažlivá.

      Miro Ščibrany

      Odstrániť