Stránky

12. 7. 2012

Otvorený list poslancovi Brychtovi

V prestávke po hlasovaní o úvere 1.3 mil. € na miestnom zastupiteľstve 26. júna t. r.
poslanec Brychta poskytol rozhovor pre TV Bratislava. Na otázku redaktora „Nejaký odkaz kritikom?“ odpovedal:



„Nech prídu za rok a pozrú sa. Keby sedeli v školskej rade MŠ Plickova, tak najprv sa musia pozrieť vždy než zasadneme ako školská rada, pozrieme sa na plafón, či spadne teraz alebo až za päť minút. Keby videli, v akých podmienkach tie decká tam spia a jestvujú, tak by prestali tieto hlúpe reči o nerentabilnosti úverov.“

Pán Brychta, poslancom MZ MČ Bratislava-Rača ste nepretržite od roku 1990.

Podmienky, v akých decká v MŠ spia a jestvujú, ste si všimli až v 23. roku Vášho poslancovania? Až v roku 2012 ste zistili, že v miestnosti, kde zasadá školská rada, hrozí spadnutie stropu?

Uveďte, prosím, menovite kto od roku 1990 nechal MŠ Plickova takto schátrať? Ktorí starostovia? Ktorí poslanci? Ktorí pracovníci MÚ? Ktoré riaditeľky MŠ Plickova? Ktorí občania s hlúpymi rečami?

Uveďte prosím Vaše verejné vyjadrenia, v ktorých ste na havarijný stav v minulých rokoch upozorňovali, a Vaše návrhy na riešenie ešte v čase pred kolapsom.

Za Vaše odpovede Vám za seba aj za tých občanov, ktorí si kladú takéto otázky, vopred ďakujem.


Miro Ščibrany
člen račan.sk


Odkazy





3 komentáre:

  1. V Račianskom výbere sa vyjadruje poslanec Brychta k úveru. V zátvorke za jeho menom je uvedená aj strana SMER-SD. Chceme upozorniť, že p. Brychta nie je a nikdy nebol členom strany SMER-SD a SMER-SD nepodpísal koaličnú dohodu so súčasným vedením Mestskej časti Rača. Brychta je členom strany ĽS – HZDS. Akékoľvek jeho vyhlásenia nemôžu byť preto spájané so stranou SMER-SD a jeho účasťou na kandidátke, ktorej jednou zo strán bola aj strana SMER-SD.
    Túto skutočnosť je možné si priamo preveriť v strane SMER-SD.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V otvorenom liste nejde o stranícku príslušnosť pána Brychtu, ale o skutočnosť, že ako poslanecký matuzalem je za schátrané MŠ a ZŠ v MČ Rača veľkým dielom spoluzodpovedný. Viac než póza záchrancu detí a školských zariadení by mu preto pristala pokora a spytovanie si svedomia.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Brychta kandidoval za koalíciu Smer-SD-Most-Hid-SZS, takže správne tam mala byť uvedená celá táto koalícia. To, či je alebo nie je členom Smeru-SD, pokiaľ viem, tak Smer-SD má v Račitrojčlenný poslanecký klub - Brychta, Sekerka a Madzin.

    OdpovedaťOdstrániť