Stránky

15. 10. 2012

Rekonštrukcia amfiteátra - projekt 2010

Projekt rekonštrukcie amfiteátra v Rači bol spracovaný v roku 2010, realizovaný mal byť v roku 2011.
Pozemok s amfiteátrom sa nachádza v okrajovom území mestskej časti Rača. Amfiteáter je situovaný v juhovýchodnej časti areálu, v tesnej blízkosti oplotenia a hlavného vstupu, s prístupom od ulice Knižkova cesta. K budove amfiteátra patria aj spevnené plochy v jej priamej nadväznosti. Pozemok je v miernom spáde, jeho severozápadnú hranicu tvorí pás zelene.
Projekt rekonštrukcie amfiteátra v Knižkovej doline predpokladá zachovanie funkcie stavby (hosťovanie kultúrno-spoločenských podujatí) a bol spracovaný v decembri 2010. Stavba mala začať aj byť ukončená v roku 2011, o dodávateľskej firme sa malo rozhodnúť vo výberovom konaní.
Finančné náklady na rekonštrukciu celého areálu nie sú malé, preto sa rozhodlo o rozdelení projektu na niekoľko etáp. Projekt sa zaoberá rekonštrukciou amfiteátra, jeho zázemia (šatne pre účinkujúcich) a nevyhovujúcich sociálnych zariadení. Amfiteáter vyhorel v júli 2010, čím sa celý areál stal nefunkčný. Projekt zachováva pôvodnú polohu amfiteátra aj hľadiska a rieši pôvodný areál komplexne. Rekonštrukcia ostatných objektov (sedenie, malé pódium, osvetlenie) sa predpokladá v ďalších etapách.

Rekonštrukčné práce sú navrhnuté v takom rozsahu, že počas ich realizácie bude amfiteáter mimo prevádzky. Dočasne jeho funkciu preberie menšie pódiu nachádzajúce sa v areáli. Po ukončení práce na amfiteátri budú vykonané nevyhnutné revízie a po právoplatnom kolaudačnom konaní a vykonaní všetkých potrebných skúšok počas výstavby bude objekt opätovne užívaný. Skúšobná prevádzka budovy nie je požadovaná.
Predpokladané náklady na rekonštrukciu amfiteátra sú 383.000 €.

Súvisiace články:

Revitalizácia záhrady Obecného domu - štúdia 2012
Voľnočasové a oddychové centrum - štúdia 2012










6 komentárov:

  1. To zakrytie velkeho a maleho podia malo byť z akeho materialu?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V podkladoch, ktoré mám k dispozícii, takáto informácia nie je uvedená.
    Otázku preposielam autorom projektu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekny den,

    Jedná sa o špeciálnu nepremokavú membránovú štruktúru, napnutú na oceľovú konštrukciu, ktorá má dlhú životnosť. Odoláva všetkým vplyvom počasia aj náhodilému zaťaženiu. Tieto konštrukcie sa používajú vo svete cca 25 rokov a na slovensku majú niekoľkoročnú tradíciu.

    Ing.arch. Matej Borovička

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vdaka za odpoved. Podla mna ten projekt bol dostatočný na riešenie požiadaviek obce.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak mi teraz vazeny povedzte naco je nova 6x predrazena studia?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Keďže pre vypracovanie novej štúdie a vynaloženie 11.500,- € sa rozhodol starosta bez prejednania s poslancami, odporúčam položiť mu túto otázku na druhej verejnej prezentácii štúdie.

    OdpovedaťOdstrániť