Stránky

25. 2. 2022

VOĽBY 2022. Čo známy anonym vložil medzi riadky.

Bulvárny račiansky novinár nesklamal. V ostatnom roku sa nič nové nenaučil.
A zo starých móresov nič nezabudol.
Uplynuli sotva dva-tri mesiace, odkedy sa v Rači zviditeľnil Bratislavský/Račiansky večerník (BV/RV). Neriadená mediálna strela s plochou dráhou letu zasahujúca náhodné ciele. A do hry o tróny sa po ¾ roku mlčania vrátil spravodajský portál RačaWeb (RW). Dez/informačné médium pro-pilinskovcov.
Dajme nateraz bokom takticko-strategické ciele RW a BV/RV. Vrátane otázky, či ich popri odpore k starostovi Drotovánovi spája aj čosi iné. A aké/koho záujmy ich odlišujú/rozdeľujú.
Pozrime sa, s čím známy anonym vyrukoval v RW pri návrate na predvolebné kolbište.
Zvlášť na to, čo v článku pod značkou ja vložil medzi riadky.
(1) NOVÉMU VODCOVI ANTI-DROTOVÁNOVCOV ROBÍ PROMO.
Ako vodcu opozície ponúka mladého ultra-ctižiadostivého muža.
V Kristových rokoch. S mentalitou bojovníka.
A fotogenickým výzorom.
Mať o polstoročie menej, byť staroračiansky lokálpatriot, či žena od 18 do 80, nad netrpezlivou výbušnosťou, chatrnými pracovnými skúsenosťami a nepripravenosťou vykonávať úrad starostu zatvorím obe oči. A dám mu hlas.
Aj keď na ujmu budúcnosti Rače.
A samotného kandidáta.
(2) BÝV. STAROSTOVI PILINSKÉMU PRIDEĽUJE TRETIE HUSLE.
Bývalého starostu odsúva do úzadia. Do postavenia záložného beta-kohúta. Keď mladý alfa-kohút neoslní voličov tak, ako sám verí, býv. starosta príde vhod. Bárs s biľagom a traumou z prehry 2018.
Súcejšiu dvojku anti-drotovánovci nemajú. Zatiaľ. Navyše použiteľnú v zastupiteľstve mesta. A župy. Za 15 rokov v komunálnej politike si býv. starosta vybudoval širokú sieť kontaktov. Že aj pochybných? Bezpochyby. Jednako je odhodlaný zabojovať o mandáty v komunálnom ringu. A o svoje miesto pod slnkom.
Nočná mora politického dôchodku v 50-ke vie motivovať.
A rozdúchať silný vietor do plachiet.
(3) STAROSTU DROTOVÁNA SPÁJA S VALLOVCAMI. PS. KMOTRÍKOM.
Obyvateľom Rače podsúva neoveriteľnú konšpiráciu, že za podporu Drotována vo voľbách zaplatí MČ Rača ústupkami v pripravovanej masívnej výstavbe bytov v réžii Vallovcov. Osobitne v Krasňanoch. A na Rendezi.
FAKTICKÁ POZNÁMKA: Stanovisko starostu Drotována a MČ Rača je známe a nemenné už 2 roky.
A dohľadať sa dá tu: Pripomienky k štúdii umiestnenia nájomného bývania na území Bratislavy
Ako zvlášť toxickú dáva autor článku podprahovo do pozornosti väzbu na dlhoročnú komunálno-politickú súputníčku, býv. vicestarostku a súčasnú viceprimátorku Lenku Antalovú-Plavuchovú. Pravú ruku Matúša Valla. Ženu, ktorá „má za úlohu zmeniť územný plán v prospech novej bytovej výstavby“.
Novinkou v anti-drotovánovskom naratíve je meno Monika Burdová. Drotovánova prednostka z roku 2019. Cez ňu autor článku spája starostu s primátorom Vallom. S magistrátom. Aj s Kmotríkom.
ZÁVER
Skúsenosť z minulosti napovedá, že RW doplní vyššie uvedené nafúknuté hypotetické hriechy aj minulými hriechmi starostu Drotována z celého volebného obdobia. Kolaudácie a stavebné povolenia na bytovú výstavbu. Rozhodovanie o ZŠ Plickova. A škôlke v Krasňanoch. A ďalšie a ďalšie „maslá na hlave“.
Počkajme si, čím kritici a protivníci starostu svoje pravdy podoprú.
A akými faktami a argumentami starosta odpovie.

Miro Ščibrany
OZ račan.sk



3 komentáre:

  1. Aj Račiansky Večerník to zverejnil!!! https://www.bratislavskyvecernik.sk/2022/02/28/vallo-s-drobom-prezradili-ako-si-budu-vyberat-a-podporovat-starostov/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kdo ví jak to na jeseň dopadne. Kdo bude vést Raču?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peter Vajs, verím, že dobre :).
      Nikto z tých, čo budú súťažiť o moc, nie je nepopísaný list.
      Stačí pozorne čítať, čo je na každom liste napísané.
      Rozpletať súvislosti. Robiť správne závery.
      A zodpovedne voliť.

      Odstrániť