Stránky

23. 3. 2014

... že najväčšia hrozba 2. kola je diletant, scientológ a úžerník? Omyl.

Mnohí vravia a píšu, že sobotná voľba prezidenta nič nezmení.
Omyl, zmení, a zásadne.

Ono totiž vôbec nie je jedno, či biznis-partia okolo Roberta Fica bude mať po 29. marci plne vo svojich rukách len dve z troch najvyšších ústavných funkcií v štáte, alebo či dobyje aj poslednú baštu a ovládne všetky tri. A hlavne nie je jedno, či sa zvrchovaným pánom tretej bašty stane Robert Fico, vlastnou hlavou kráľ.

Prezident má právomoc navrhovať členov súdnej rady, ne/vymenovávať a odvolávať niektorých ústavných činiteľov a tým možnosť významne ovplyvniť súdnu moc a pomery v celom štáte. A v hre sú aj amnestie a imunita.

Robertovi Ficovi sa ako soľ zíde jedno i druhé i tretie. Dobre vie(me), že prečo. Primerane naliehavosti svojich mocenských ambícií, túžob a sebazáchovných potrieb rozdáva svojmu protivníkovi kopance a podpásové údery vo viere, že s faktami si ich bude mýliť nielen Rómska iniciatíva. Spolieha sa na to, že dosiahnutím méty prezidentskej imunity sa zbaví zodpovednosti za nepravdivé, hanebné, urážlivé a trestne stíhateľné výroky. Od vytúženej méty ho delí už len krok a k jej získaniu potrebuje, aby sme na budúcu sobotu obišli volebné miestnosti.

Niežeby bol Andrej Kiska ako prezident skvelá voľba bez akýchkoľvek rizík, no tie sú viac o „údajne“ a „keby“ a o hmlistých kostlivcoch než o overených faktoch. Za fakty ich dokáže otvorene, verejne a zatiaľ beztrestne vydávať len jediný muž a ne/čuduj sa svete, je ním práve súper Andreja Kisku.

Zlorečiac v duchu majiteľom prieskumných agentúr, Bélovi Bugárovi, Pavlovi Frešovi, Jánovi Figeľovi, Pavlovi Hrušovskému, Ivete Radičovej, Danielovi Lipšicovi a ďalším mudrlantom, zdráhavo a s nechuťou zdvihnem 29. marca zadok a budem voliť Roberta Fica. Za premiéra SR.

Nech nemá dôvod fňukať, že sme sa proti nemu spikli a že po istotách, čo v prvom polčase vládnutia zaistil 200 ľuďom, ktorých zoznam majú na úrade vlády, sme mu nedali férovú šancu zaistiť ich v druhom polčase aj pre zvyšných 6 miliónov občanov Slovenska.

Všetkým voličom prajem „Good luck!“ a sebe, aby 29. marec na tomto prianí nezmenil ani jediné písmenko.






Súvisiace články:




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára