Stránky

12. 3. 2014

... že prečo je moja voľba Rado Procházka? No lebo je najlepší!

Moja bodka za prezidentskou kampaňou 2014.

Po rokoch politickej biedy, hnevu, frustrácie a zúfalstva konečne svitla v roku 2010 v slovenskej vrcholovej politike nádej. V parlamente sa zjavil mladý politik, ktorý premýšľa, rozpráva a koná inak ako ktokoľvek iný na slovenskej politickej scéne.

                                        
Politika ako Rado Procházka sme na Slovensku po roku 1989 a s jednou-dvomi výnimkami ani pred ním nemali: má étos a idey, vynikajúce vzdelanie a energiu, intelektuálne a verbálne schopnosti, osobnostnú integritu a charakter, je prvotriedny ústavný právnik, ponúka kompetentnú verejnú službu a predkladá víziu, pre ktorú sa oplatí urobiť viac než len otrávene odmietnuť.

Ponovembrové politické elity na Slovensku urobili zo súkromného vlastníctva, osobného záujmu a zisku posvätnú kravu, zákony využili ako nástroj na drancovanie verejných zdrojov, štát podriadili záujmom privatizačných zbohatlíkov a z občanov si urobili rohožku - skrátka a dobre, zaviedli tu dravý a bezohľadný raný kapitalizmus 19. storočia.

Rado Procházka presne diagnostikoval neduhy ponovembrového štátu a jeho súdnej, výkonnej aj zákonodarnej moci. V roku 2012 predložil vedeniu KDH a celej pravici manifest ALFA Silná spoločnosť, jednoduchý štát. V manifeste pomenoval slabé stránky straníckej politiky, ponúkol generačnú a morálnu obnovu verejnej služby a so svojou predstavou tvrdo narazil na záujmovú politiku starej gardy KDH. Tá sa pokúsila „pacifikovať“ ho vyhliadkou pohodlnej straníckej a politickej kariéry, Pavol Hrušovský ho vábil na funkciu člena a neskôr predsedu Najvyššieho súdu.

Rado Procházka sa vedeniu KDH vzoprel, z tejto partaje politických a záujmových kupliarov odišiel, vydal sa svojou vlastnou cestou a opiera sa o vôľu, záujmy a hlas občanov. V straníckej a parlamentnej politike získal skúsenosť a schopnosť postaviť sa väčšine. Vie, že už ho stará garda nepovodí za nos, jej triky pozná a trúfa si pohnúť s vecami v tomto štáte dopredu. Ponúka svoje znalosti, svoju energiu, čestnú verejnú službu a v prezidentských voľbách víťazstvo Dávida nad Goliášom a ľudí nad systémom.

Popravde, pre mňa je to medzi kandidátmi na prezidenta jediný politik, u ktorého som ochotný risknúť, že sa z neho vykľuje len ďalší z radu tých, čo nasľubujú hory-doly a potom svoje sľuby s ľahkým srdcom hodia za hlavu.

Moja voľba je Rado Procházka.





Súvisiace články:


8 komentárov:

  1. Rada Procházku by som podporil len v prípade, že by bol skutočným občianským kandidátom a nie kandidátom straníckym. Pán Procházka síce Alfu zverejnil, ale ako sa ukázalo, neoprel sa o občiansku spoločnosť, ale o stranícke pravicové štruktúry, kde hľadal podporu. Alfu, ktorá je z časti antisystémový dokument, vo svojej prezidentskej kampani ani nespomenul, chce byť "systémovým" prezidentom s podporou "štandardných" politických strán, ktoré rozkradli tento štát.

    Navyše,... v priebehu kampane znovu preukázal, že má tak nezriadené egá, že to vytvára "bezpečnostné riziko" pre štát. I keď uznávam, že je chytrý a vzdelaný,...ale to je stále na prezidenta málo. Prezident musí byť aj ľudsky vyzrály. A preto možno pánu Procházkovi svoj hlas dám,...ale až za jedno až dve funkčné obdobia, keď ľudsky a politicky dozreje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pre Anonymný 12.3.2014 12:49:00

    Vyjadrený názor jasnéže rešpektujem, no nedá mi neupozorniť na niektoré faktické nepresnosti: 1) Rado nie je stranícky kandidát, z KDH odišiel vo februári 2013 a podporu pre svoju kandidatúru nehľadal u poslancov ako napr. Milan Kňažko, ale u občanov SR - pod kandidátsku petíciu zozbieral niečo cez 40 tisíc hlasov (potrebných je 15 tisíc), 2) manifest ALFA sa opiera tak o občiansky princíp a prvky priamej demokracie, ako aj o politikov novej generácie, 3) manifest ALFA Rado Procházka spomenul v mnohých rozhovoroch, aj v tých, na ktoré som dal pod článkom link, 4) to, čo označujete ako nezriadené ego vnímam ako sebavedomie, ktoré na výkon najvyššej funkcie v štáte je absolútne nevyhnutnou podmienkou, ak chceme mať aktívneho prezidenta a nie maskota, 5) ak pochybujete o ľudskej a politickej vyzretosti Rada Procházku, pozrite si prosím jeho duel s Robertom Ficom na rádiu Expres (http://www.youtube.com/watch?v=b6TFGPTB7Fg), v ňom Rado Procházka o 8 rokov staršieho Roberta Fica s vyše 20 ročnou skúsenosťou v politike cvičí ako malého chlapca.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. škoda že je nas tak malo čo ho volime. bežny občan ho vobec nepozna.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...bezny obcan ho volit nebude,lebo ho pozna...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ale pozná, neboj sa Ty nič, uvidíš, že Rado bude v druhom kole...Teda silne verím!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pozri preferencie Focus. Tie ho nepustia.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ty ocuj Mirku...Tak sem sa ci s tuu moju pohadau,ze az no. Ze ona bude volit teeho tvojeho Prochazku. Vypravjam ji s tebju koncim,uz mam seckeho dost. Nescem ta uz vjecej vydzet. idem prec a uz sa vjec nevracim. Jaa ci daam Prochazku. Bucheu sem z dveraama. A jak tak idem dole schodaama naraz cujem slehu-vystrel. Leciim ci spatky ze zluu predtuchu. Berem aj tri schody naraaz. Vlecim do obyvacky... Sampanske otevrela,svinja...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Rada Prochazku poznam osobne, za prezidenta je ho podla mna skoda. I ked aj ja mam niekedy problem s jeho sebavedomim, napriek tomu je to lepsia vlastnost ako zlodej. A na funkciu politika nemoze kandidovat zatichnuta osobnost, to by ho nikto nevolil. Ak vam vadi jeho sebavodomie, take preco vam u inych kandidatov nevadia horsie vlastnosti?
    Predchadzajuci komentar ma prijemne pobavil.

    OdpovedaťOdstrániť