Stránky

5. 3. 2014

Kto zastaví parný valec model SMER-SD: Kiska? Kňažko? Procházka?

Na vrchole svojho politického úspechu si Robert Fico, predseda strany SMER-SD a zjednotiteľ ľavice, trúfol zariskovať a na čelo parlamentu, resp. do svojej druhej vlády nominoval aj veľkopodnikateľov a biele goliere oligarchov.

Očividne mu to je málo: ľavičiarsko-národniarsky macho vyzbrojený sociálnym cítením a na zápästí hodinkami v hodnote rodinného auta vyrazil do boja aj o najvyšší ústavný úrad. Svoju kampaň vystužil peniazmi z pokladne SMER-SD a darmi z verejných zdrojov pre prominentov, čo mu verejne a okázalo vyjadrujú podporu.

Kto do teba dotáciou, ty do neho pochlebovaním.

Popravde, od dediča politického odkazu Vladimíra Mečiara („víťaz berie všetko“, „je po voľbách, zvyknite si“), šéf-konštruktéra parného valca zo Zlatej Idky, sotva bolo možné čakať niečo iné. Otázka dňa znie: kto a čím dokáže zastaviť inovovaný model mečiarovského parného valca s dizajnom modernej európskej strany SMER-SD?

Zastaví ho Andrej Kiska, dobrosrdečný nezávislý filantrop s rozumom, srdcom a charakterom, bez politickej skúsenosti a predstavy o najvyššom politickom úrade v štáte? či Milan Kňažko, burič a vyhranený antikomunista, cítiaci, že znovu ide o veľa, a vracajúci sa po dlhej pauze do politiky s úmyslom zabrániť, aby SMER obsadil aj posledné políčko na politickej šachovnici Slovenska? alebo Rado Procházka, mladý energický politik prinášajúci do verejného priestoru svieže myšlienky o spoločnosti a štáte, ponúkajúci generačnú a mentálnu obnovu slovenskej politiky, aktívnu verejnú službu v úrade prezidenta, ozdravenie chorej justície, rovnosť pred zákonom, ochranu práv občanov a posunutie Slovenska vpred?

Moja osobná odpoveď na túto dilemu znie „Rado Procházka“. Opiera sa o jeho víziu spoločenskej a politickej zmeny na Slovensku (manifest ALFA, Nejasná správa z Planéty opíc), ako aj o holý fakt, že zvyšní kandidáti nepredložili nič, čo by sa originálnym myšlienkam Rada Procházku čo aj len vzdialene približovalo.

Svoju vlastnú odpoveď si pravdaže dá každý volič sám. Verím, že prvé kolo prinesie prijateľnú voľbu a že v druhom kole ju bez veľkého sebazaprenia prijme za svoju viac než polovica zúčastnených voličov. Ambíciám Roberta Fica tak voliči pristrihnú krídla na premiérsku mieru a vrátia ho k záväzku zaistiť ľuďom sľúbené istoty.

Predseda SMER-u dostane príležitosť dokázať, že nie je len majstrom nesplniteľných populistických sľubov. No a prípadný prvý nekomunistický prezident zase šancu pribrzdiť parlamentný parný valec model SMER-SD riadený palcom Jany Laššákovej.

Palcová demokracia strany SMER-SD





Súvisiace články:

Nejasná správa z Planéty opíc 

Rado Procházka online: Prezident by nemal mať právo udeľovať amnestiu


Andreja Kisku pre prvé kolo škrtám,zostávajú mi Rado Procházka a Milan Kňažko


4 komentáre:

  1. Hm... zacinam si mysliet ze valec uz zastavit nik nechce, vsetkym zo smradov aj v ustavnych funkciach to vyhovuje co sa deje... naco zmeny???? staci o nich tliachat a koliesko sa toci dalej... PRASIVY BOLSEVICI, len dufam ze neosprostel z vasich taranin cely narod a BUDETE SA SPOVEDAT BASTARDI!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Doplnenie: Palcová demokracia strany SaS: http://img.cas.sk/img/4/article/852735_martin-poliacik-poslanec-parlament.jpg

    Palcová demokracia strany SDKÚ-DS:
    http://www.pluska.sk/thumb/images/gallery/slovensko/politika/2012/08/o_kanikodvaska.jpg?w=800&h=1000

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyhra aj tak Hrusovsky! Prave vysiel clanok na SMEtisku,ze fantomova strana zelenych podporuje Hrusovskeho.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Birmovaný komunista sa asi spovedať už chodí.
    Ja by som bol radšej aby sa zodpovedali...

    OdpovedaťOdstrániť