Stránky

5. 2. 2014

Rado Procházka: 50 miliónov eur na platy zdravotných sestier by nechýbalo, keby sa za prvej Ficovej vlády „nestratilo“ 50 mega na emisiách

Prepis videoblogu Rada Procházku „Prečo Fico narieka“ o úlohe Roberta Fica v tzv. „emisnej kauze“.

Smeráci dnes zablokovali parlamentnú schôdzu k emisnej kauze. V mene svojich 83 poslaneckých asistentov povedal dôvody predseda vládnej strany. Vraj, a to ho citujem, „SMER s predajom emisných kvót nemá nič spoločné“ a - teraz parafrázujem - idú prezidentské voľby a pán predseda kandiduje, takže sa nepatrí to riešiť. Podľa mňa toto už je za hranicou niečoho, čo človek, ktorý tu za ostatných osem rokov šesť rokov robil premiéra, môže ľuďom vôbec povedať.

Poviem to teda ja.

Emisie sa predali pod cenu, čiže so stratou pre občanov SR, za vlády, ktorú viedol SMER a osobne predseda SMER-u. Keď chcel exminister Chrbet tú zmluvu zrušiť, predseda SMER-u ho dal odvolať. Do dokonalej stability už chýba len tá klasická Ficova veta, že ide o kauzu druhej Dzurindovej vlády. Ale dve iné veci chcem, ktoré s tým súvisia.

Prvá: Tam vonku sú billboardy zdravotných sestier, ktorým štát niečo sľúbil a potom im to zobral. Vraj na ich platy chýba 50 miliónov eur. No, nechýbalo by, keby sa napríklad za prvej Ficovej vlády „nestratilo“ tých 50 mega na emisiách.
                                                                                                                        
A druhá: Opäť sa mi dnes potvrdilo to, čo som si všímal už dlhšie, a to, že predseda SMER-u to v tejto kampani bude hrať na martýra. Akože mu všetci chcú zle. Aj dnes sa zase roznariekal, že schôdza mala byť preto, aby mu niekto niečo vyčítal.

Musí to byť hrozné žiť s pocitom, že čokoľvek sa v tomto štáte deje, tak sa deje len preto, aby do Robka niekto drgol alebo ho vyšticoval. Lenže on si to takto vybral sám. Nedá sa šesť rokov lumpačiť a potom sa tváriť, že ja nič, ja muzikant, to všetko tí druhí. Toto už dal v tej kauze Privilégium, kedy najskôr hrdinsky zahlásil, že to berie na seba, a keď sa ukázalo, že ide o podvod, tak ho zrazu nebolo.

Nedá sa jednoducho byť zadobre s troma-štyrmi akcionármi a zároveň s celým národom. Predseda SMER-u si pred tými ôsmimi rokmi vybral sám, komu bude slúžiť a rozhodol sa rovnako ako Faust. Lenže navyše teraz ešte chce, aby ten účet, lebo zjavne to nebolo zadarmo, za neho uhradili ľudia, ktorí z jeho dohody s Mefistom nič nemajú. A už o dva mesiace sa tento národ rozhodne, či ten cudzí účet vráti, alebo zaplatí.


4. február 2014

Súvisiace články:





9 komentárov:

  1. Ak Smer nemá s predajom emisných kvót nič spoločné, potom prečo má problém s tým, aby sa kauza riadne vyšetrila príslušnými orgánmi? Prečo musel úlohu "vyšetrovateľa" prevziať Lipšic? Prečo má Fico problém s tým, aby sa táto téma riadne prerokovala v parlamente? Niet sa čo diviť, že na platy zdravotných sestier nezostalo, keď potrebné zdroje boli rozkradnuté... Ozvite sa zástancovia R.Fica! Vám vôbec nevadí jeho postoj k tejto kauze?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpoveď naozaj hodná pravého, nefalšovaného ficovoliča!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Niesom volic Fica. Mne zase vadi,ze si drzo a podlo nechalo KDH v Raci odpustit dlh 23 350 euro. Mali totiz cele roky prenajaty klub za ktori nezaplatili hoci existuju platne doklady. Feer by bolo keby superman Pilinsky teraz vyplatil kazdej jestvujucej strane v Raci 23 350 euro.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ... fér by bolo, keby uvedenú čiastku z vlastného vrecka zaplatil starosta a všetci poslanci, ktorí jeho návrh schválili.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. .....presne tak pani. Sposobenu skodu Mestskej casti Raca teraz uz treba vymahat od Pilinskeho,kedze svojim spravanim nezamedzil jej vyplatenie pre M.C.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ...oprava - ,kedze svojim spravanim zamedzil jej vyplatenie pre M.C.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. kde je zodpovednost tam ti hore su nepostihnutelni ved sme ich volili mali by pracovat pre obcana a nie ponizovat jeho ludsku dôstojnost

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymny (Krampl). Zda sa mi, ze tento clanok nie je o KDH a starostovi a poslancoch. Okrem toho pokial viem, starosta je povinny ucinit to co odsuhlasia poslanci. Treba sa opytat ich preco tak konali. Mozno pracuju s inymi informaciami , relevantnejsimi ako Ty a my.

    K.

    OdpovedaťOdstrániť