Stránky

6. 2. 2014

Rado Procházka: Práve na to ombudsmanka vo funkcii je, aby bola „drzá“ k moci

„... bežných ľudí tam hore už sa nemá kto zastať, pred zákonom si musia byť rovní úplne všetci“ 


02:05

Myslím si, že práve na to verejná ochrankyňa práv vo funkcii je, aby hovorila aj nepríjemné veci. Aby bola „drzá“ k moci, aby bola jednoducho „otravná“, pretože ona je verejnou ochrankyňou práv všetkých ľudí a ona musí byť takým trošku nechcem povedať, že pieskom do stroja, ale niekým, kto dáva taký ten korektív a dáva tú spätnú väzbu.

... o nič iné nešlo než že pani ombudsmanka, verejná ochrankyňa práv, chcela ponúknuť vláde SR svoj pohľad na tú vec. My sme nehovorili, že takto to je, my vieme, čo sa stalo, ako to má byť. My sme chceli, aby sa o tých veciach hovorilo a kto iný to má spraviť ako verejná ochrankyňa práv?

Lebo naozaj ten problém dnes na Slovensku je, pán redaktor, že tých bežných ľudí tam hore už sa nemá kto zastať. A nielen samozrejme, že jednej skupiny, druhej skupiny, všetkých. Lebo tu ide naozaj o nejakú základnú rovnováhu a o rovnosť pred zákonom. A pred zákonom si musia byť rovní úplne všetci, aj tí na spodnom konci spoločnosti, aj ti na úplne hornom.

Zákon sa musí vzťahovať na každého rovnako a to je dnes náš problém. Nie že legislatíva, že sú medzery v legislatíve. Iste, nejaké tam sú, ale ich plátanie nikdy nevyrieši ten problém. Problém máme v tom, že tie zákony, ktoré máme, sa nevzťahujú na každého rovnako. A napokon, aby som to premostil, to je jedna z mojich hlavných ambícií v úrade.

Časť prepisu rozhovoru
kandidáta na prezidenta Rada Procházku
s Braňom Závodským
v rádiu Expres

Súvisiace články:





7 komentárov:

  1. To uz je len ombudsmanka,clenstvo v tej divnej oganizacii SDKU-DS sa nad nou znasa jak svatoziara.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vykasli se na to, aj tak nikdy nepochopis, o cem je tu rec.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zákon sa musí vzťahovať na každého rovnako a to je dnes náš problém. A to je aj problém ombudsmanky. Podľa nej polícia vraj zasiahla voči kriminálnym živlom v osade neadekvátne. Ale polícia je na to, aby aj neprispôsobiví Rómovia dodržiavali zákony. Aj v osade pri Moldave, aj všade inde. Aby kriminálne živly a neprispôsobiví občania neterorizovali ostatných občanov a aby neparazitovali na ich daniach. A o to tu ide.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. prečo sa nezastane ombudsmanka aj tých ludí ktorí sú terorizovaný dlhé roky od neprispôbivých občanov?ONA si potom neplní svoje povinnosti objektívne a preto nech strpí kritiku aj na svoju osobu a ked to nedokáže nech odstúpi možno iný to bude robiť lepšie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tu mate tu vasu slavnu ombudsmanku. Cigani 2 dni mucili invalidneho dochodcu. Jeden s tychto zdegenerovancov ma 21 rokov a uz bol 7 x sudne trestany. A svetoobcanmi dotovany amnesty international teraz sa nevyjadruje. Tu ma tu ich segregaciu vymyslenu v praxi. Potichu su aj ludia proti rasizmu. Co ty nato Stefan Hrib? Pohodicka? Teraz si tam pod lampu zavolaj aj poskodenych bielich. Obete ciganskej brutality. Ved si platime televiziu. A hlavne teba. Na to ste obsadili televiziu a rozhlas,aby ste odtial stvali na objednavku proti majoritnemu obyvatelstvu?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dnes STV vo vecernych spravach hlasila dalsie dva lupezne prepady.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ktoze to prepadol tu postarku a pichol nozom do stehna? Pricom jej rozrezal tepny a zasiahol aj kost? Hrib az sa tato pani zotavi potom ju zavolaj pod lampu. Ved Ta platime. Tak si mozeme urcovat co bude v Slovenskej Verejnopravnej Televizii. Alebo nastala daka zmena?

    OdpovedaťOdstrániť