Stránky

3. 2. 2013

Asistent starostu Pilinského v komisii MZ pre územný rozvoj?

Ďalší starostov muž v akcii
V Zápise č. 1/2013 (bod 2. Návrh nového člena komisie“) zo zasadnutia komisie výstavby a územného rozvoja, ktoré sa konalo 16.1.2013, sa píše:

Komisii bol predstavený návrh na doplnenie člena komisie (neposlanca) – Martina Jónu:
Hlasovanie: 4–za,  2-proti, 2-zdržal sa (prítomní pri hlasovaní 8, neprítomní Khandl, Vanerková)
Uznesenie komisie nebolo prijaté.

Prítomní poslanci: Brychta, Šimoni,  Drotován, Hrdlička, Andráš, Sekerka
Prítomní neposlanci odborníci: Halinkovič,  Socháň

Návrh neprešiel len o povestný chlp. V zápise sa nepíše, kto a z akých dôvodov návrh predložil, ani kto ako hlasoval.

Martin Jóna je bývalým (2006 - 2010) a v tom čase spolu s Jozefom Mórikom najodmeňovanejším poslancom MZ (Strana zelených). Obšírny článok o vtedajších nielen poslaneckých aktivitách Martina Jónu uverejnili kritické noviny Fair-Play v Rači 0/2007.

Akiste je len zhoda okolností, že nominácia Martina Jónu, majiteľa PELITAS s.r.o. a vydavateľa spravodaja Račan, do jednej z kľúčových komisií MZ prišla v čase, keď sa v Rači roztrhlo vrece s developerskými projektami.

Vie starosta Pilinský o územno-plánovacích ambíciách svojho asistenta?



Foto Peter Kunder, Aliancia Fair Play

6 komentárov:

  1. Škoda, že už skončil kontrakt na noviny oslobodeného a tzv. fair v Rači. Už by tu nemuseli písať,že "by mohol" alebo "môže vzniknúť dojem" atď. Teraz by mohli písať napr: jediný asistent zo 17 mestských častí? Vymyslená funkcia na zakrytie starostovej neschopnosti viesť úrad? Stráži si asistent svoje investície vložené do volieb? O koľko prichádzajú daňoví poplatnici v Rači mesacne kvôli vymyslenej funkcii pre kamaráta? Ešte stále sa honosí asistent vymysleným titulom "stály predseda výberových komisií"?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rovnaká (ak nie väčšia) škoda je, že obyvatelia Rače sa pod svoje príspevky zabúdajú podpisovať. Informácie by nadobudli vyššiu dôveryhodnosť. Alebo ide len o bohapusté dohady?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. "Anonymný hovorí:Vymyslená funkcia na zakrytie starostovej neschopnosti viesť úrad?"
    Možno je to inak. Skutočnym/tieňovym starostom je pán Jóna a Pilinský mu robí sekretára.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dušan, s prihliadnutím na danosti oboch pánov (pôvod, schopnosti, majetkové pomery, kontakty, ...) sa to zdá byť rozumná deľba práce.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nič nové v historii ludstva, ešte aj rozprávkové príbehy sa toho problemu sem-tam dotkli.
    http://www.youtube.com/watch?v=vpsRVwNGkxE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Informácia poslanca a člena komisie výstavby a územného plánovania Michala Drotována, uvedená na fb skupine Priatelia Rače:

    "V zápisnici pani Virsíková neuvádza nikdy, kto menovite ako hlasoval - navrhnem na najbližšej komisii, aby sa to tam uvádzalo (tak ako sa to uvádza v školskej komisii); návrh predniesol predseda komisie - Brychta, ktorý podľa svojich slov tlmočil návrh starostu; hlasovanie bolo 4 za, 2 proti a 2 za zdržali - žiaľ neviem presne ako bolo hlasovanie - poviem iba o hlasovaniach o ktorých to viem presne - ja, Sekerka - proti, Socháň - zdržal sa, Brychta, Šimoni - za, Vanerková, Khandl - neprítomní, Halinkovič, Hrdlička, Andráš - títo traja neviem presne, kto z nich sa zdržal - z týchto troch sa jeden zdržal a dvaja boli za. Treba sa opýtať ich, mrzí ma to, ale fakt na 100% neviem."

    OdpovedaťOdstrániť