Stránky

13. 4. 2013

Starosta Rače dostal nápad

Obyvateľom Krasňan sa v územnom konaní v roku 2010 ani vynaložením veľkého úsilia nepodarilo zabrániť vydaniu územného rozhodnutia o výstavbe polyfunkčného bytového domu medzi bytovkami na Hagarovej 17 a 19. Potom bolo vyše dva roky ticho, aby sa prednedávnom problém na Hagarovu ulicu vrátil ako bumerang - v podobe žiadosti investora o stavebné povolenie. 
Obyvatelia Krasňan k žiadosti o stavebné povolenie spracovali vyše 20 vážnych pripomienok, v neuveriteľne krátkom čase zorganizovali petičnú akciu proti výstavbe a zozbierali stovky podpisov. Stavebný úrad v MČ Bratislava - Rača bude musieť v zákonnej lehote vo veci rozhodnúť.

Na neformálnom stretnutí s nespokojnými občanmi starosta Rače Peter Pilinský údajne petičiarom navrhol novú možnosť, ktorá by celý problém mohla pomôcť vyriešiť: „Poradil som im sformulovať novú petíciu a adresovať ju Hlavnému mestu Bratislava. Podobne ako v prípade Kráľovej hory nad Karlovou Vsou by v nej mali žiadať o výmenu pozemku na Hagarovej ulici za inú parcelu patriacu mestu nachádzajúcu sa v menej konfliktom území.“ (RV 4/2013).

Na predloženie tohto plánu občanom Krasňan starostovi stačili necelé tri roky, petíciou vyjadrená nespokojnosť obyvateľov Krasňan a Damoklov meč rozhodnutia vo veci žiadosti investora o stavebné povolenie.



Súvisiace články:





 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára