Stránky

26. 3. 2014

Ani vám Andrej Kiska neponúkol dôvod dať mu hlas? Voľte Fica (za premiéra)!

Pred druhým kolom voľby prezidenta je jasné, že problémom pravice na Slovensku nie sú len politické strany a stranícki politici.

Frustrácia a hystéria na webe z údajne nejasnej podpory Andreja Kisku Radom Procházkom ukázala, akým veľkým balvanom na ceste sme my, voliči pravice, so svojím prenikavým politickým úsudkom, s hlbokým presvedčením o svojej pravde a so sklonom pribiť na kríž svojich vysokých očakávaní aj politikov, ktorým sme len pred pár dňami dali svoj hlas.

Na večné zatratenie aj toho najnadanejšieho a najnádejnejšieho politika nám stačí, ak je „príliš mladý a arogantný“, ak použije výraz „hustý prezident“, ak v rádiu ježišikriste! žuje žuvačku, prípadne ak čo len JEDINÝ RAZ nespraví PRESNE to, čo si vo svojej neomylnosti myslíme, že PRÁVE spraviť mal.

Ak sme na Slovensku v niečom fakt skvelí, tak vo frflaní, vo verejnom pranierovaní, znevažovaní a odsudzovaní, v ohŕňaní nosa nad tými, čo prečnievajú priemer, idú nevyšliapanou cestou a sú/chcú byť úspešní.

Príkladom nám idú (bývalí) politici, politológovia, novinári a iní mudrci svojimi bohorovnými úsudkami o tom, kto ne/má čisté úmysly, ruky a svedomie, kto ne/postúpi do 2. kola, kto ne/dokáže mobilizovať voličov a poraziť Goliáša...

Pomýlené úvahy o tom, že „Procházka už kalkuluje s udržaním si vlastných voličov“ a morality o malosti politiky na Slovensku blahosklonne a sebaisto vysiela do verejného priestoru niekdajšia veľká nádej pravice a bývalá prvá dáma slovenskej politiky, ktorá sa v parlamente preslávila hlasovaním na hrane podvodu, a v prezidentskej kampani výrokom na adresu Rada Procházku „keď on je tak alfa-sám ... pokora, pokora, pokora“, ktorému chýbala pokora, takt, odhad a politická prezieravosť a aj vďaka ktorému voliči pravice dnes riešia dilemu, či v sobotu radšej nezostať doma.

Slabšie nátury takáto mätež vplyvov od úmyslu ísť voliť pravdaže odrádza. No keďže naozaj ide o veľa, voliči váhajúci, či je Andrej Kiska dobrý kandidát na prezidenta, snáď premôžu nechuť a ak nemôžu dať svoj hlas Andrejovi Kiskovi, pôjdu voliť Roberta Fica za premiéra.

Robert Fico sa zatiaľ stihol postarať o istoty len 200 majiteľom a sponzorom SMER-u, tak mu dajme férovú šancu zaistiť ich v druhom polčase vládnutia aj pre zvyšných 6 miliónov občanov Slovenska.








Súvisiace články:


Kto zastaví parný valec model SMER-SD: Kiska? Kňažko? Procházka?

10 komentárov:

  1. Ja si myslim ze Fico mal uz dost casu ukazat tie svoje istoty o ktorych hovori uz 6 rokov, nevidim najmensi dovod dat mu dalsi cas. V stave v akom sa nas stat nachadza je uz asi jedno kto bude prezident, hlavne nech to nieje Fico. Je velka pravdepodobnost ze nas niecim prijemne prekvapi kto kolvek iny, ale urcite nas prijemne neprekvapi niekto kto 6 rokov hovori o niecom, co nakoniec nikto nevidi. DOKEDY sa necha slovac klamat ? Fica pojde volit len obcan neinformovany, ten kto veri klamstvam a ten komu je to uz jedno. ( nasa spoluobcianska mensina, dochodcovia a nezamestnani) cize ta skupina ludi ktora je na tom socialne najslabsie. Kedy si vsak polozia otazku, na co je dobre volit niekoho kto im pekne veci LEN slubuje. Keby svoje sluby plnil, neboli by tyto obcania tam kde su ale boli by na tom podstatne lepsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pre Anonymný 26.3.2014 19:20:00

    dôvody dať Ficovi ešte dva premiérske roky sú dva: 1) legitímne ich získal od voličov v roku 2012, 2) vždy je to lepšie než 5 prezidentských rokov. a v roku 2016 budeme mať príležitosť vystaviť mu vysvedčenie za istoty, o ktoré sa nám postaral / postará.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To ze ich ziskal legitimne neznamena ze ich musi vyuzit, pokial jeho vlada skodi obcanom, treba sa skodnej zbavit.
    Vysvedcenie o ktorom hovorite je len formalita. Skuste mi povedat ako chce fico prist za dva roky s vyrovnanym statnym rozpoctom. pretoze ked nepride, tak na to doplatime vsetci a vysvedcenim sa mozete ohanat akurat tak na lamparni.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pre Anonymný 27.3.2014 11:57:00:

    ... poznáte iný spôsob zbavenia sa vlády, ktorá škodí občanom, než sú voľby?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ... ani predčasné voľby nespadnú len tak z neba.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V tomto s Vami musim suhlasit, slovac by sa mohla konecne zmobilizovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Fica pozname a preto nie je dovod na to, aby bol prezidentom. Ludom siahol na dochodky (zmenou legislatívy výšky príspevkov do 2.piliera) a na príjmy - prehrate sudne spory, nastenkove tendre. To všetko zaplatíme z našich daní a istôt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jedinu istotu ktoru nam dava FICO je ta, ze to co nam zoberie ON, nam nikto iny nezoberie.

      Odstrániť
  8. To mate pravdu pan Vesely, ale urobil to zo stolicky predsedu vlady, na ktorej ho chcete nechat sediet aj nadalej. Z tejto stolicky ma mimochodom ovela vacsie kompetencie a moc ako z prezidentskeho kresla.

    OdpovedaťOdstrániť